Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Hvordan male huset utvendig?

Hvordan male huset utvendig?

Er det på tide å friske opp malingen, eller kanskje du ønsker ny farge på huset? Når huset skal males er det viktig at det gjøres riktig.

Dette trenger du:

  • Kraftvask
  • Vaskebørste / Lavtrykksprøyte
  • Grunning
  • Veggmaling
  • En bred pensel til vegg, 120 mm
  • En liten pensel til detaljer, 75 mm
  • Maskeringstape
  • Dekkfilt
  • Plast til vinduer

Begynn med å vaske huset!

Male ubehandlet treverk

Umalt treverk børstes for løse tre fibre og deretter vaskes. Nytt treverk også har behov for rengjøring, da dette ofte oppbevares horisontalt liggende hos trelasthandleren og blir fort støvete - samt eventuelt forurensing ved transport. Til dette anbefaler vi Baron Husvask. Deretter må du grunne med Baron Tregrunn før du kan male. Baron Tregrunn er en vanntynnbar grunning til bruk under dekkende behandling utendørs. Dette er en hvitpigmentert oljegrunning, fargen gir en trygg og sikker indikasjon på at alt treverket er dekket til på riktig måte.

Påføring

Baron Tregrunn kan påføres med rulle for utendørs bruk, pensel eller sprøyte. En overskyet dag er perfekt for jobben. Rør om i spannet før og under arbeidet. Husk å mette endeveden godt! Baron Tregrunn er overmalbar etter 16 timer. Husk, mal aldri på fuktig underlag, bruk gjerne fuktmåler for å sjekke om det er tørt nok til å male, det bør ikke være mer enn 16% fuktighet.

Forarbeid før maling


Male tidligere malt treverk

Det er veldig viktig at veggen er fast, tørr og ren før du begynner å male. For ekstra beskyttelse påføres Baron Sopp- og Algedreper etter vask av flatene. Sjekk vedheft på tidligere malte flater. For det beste resultatet anbefaler vi Baron Brilliant til toppstrøk. Husk å dekke til vinduer, grunnmur og blomsterbed med plast. Når veggene er tørre, begynner selve malejobben. Bruk forlengerskaft for å komme til i høyden.

Bruk en børste

Hvis malingen har begynt å flasse må veggen din børstes. All løs maling må bort før du kan påføre grunning/maling. På de stedene det børstes helt ned til bart treverk må det påføres grunning først. Men kun der det er bart treverk. Bruk forlengerskaft, så jobben går raskt og enkelt


Sparkle hull

Hvis det er ujevnheter eller andre skader i treverket ditt, bør disse fylles med Casco Husfix. Dette vil gjøre at sluttresultatet vil bli fint og jevnt.


Ikke mal i direkte sollys

Unngå påføring i direkte sollys eller på soloppvarmet vegg. Eventuelt kan du bruke en malertarp.


Verktøy

Malejobben går mye fortere ved bruk av en rulle. Til utebruk anbefales det en litt tykk rulle -både fordi utemaling ofte er litt tykkere, men også for at den skal trekke til seg mer maling. Ved bruk av rull på hele huset bør du fordrive med en pensel rett etterpå for å unngå nuppete overflate.


Påføring

Vær oppmerksom på at matte skjolder kan oppstå ved påføring/tørk under høy luftfuktighet. Rør om før og under arbeid. For best resultat påføres produktet med pensel av god kvalitet som er beregnet for vanntynnede produkter. Påfør to toppstrøk Baron Brilliant i treverkets lengderetning for best resultat. Husk å mette endeveden godt, gjerne med ett ekstra strøk. Baron Brilliant er overmal bar etter ca 4 timer.

Vi viser deg noen gode tips for hvordan du maler huset utendørs.

Kom innom butikken så hjelper vi deg med riktige produkter!Personvernerklæring

Logg inn