Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Hvordan vaske huset utvendig?

Hvordan vaske huset utvendig?

Etter en lang vinter med vedfyring, og når bjørketreet er ferdig med pollenstøvet - ja da er det på tide med den årlige vasken av fasaden.

Dette trenger du:

  • Vaskemiddel
  • Vaskekost
  • Forlengerskaft
  • Lavtrykksprøyte


I løpet av vinteren har veggene dine vært utsatt for sur nedbør, svevestøv fra vei og flytrafikk. En vil derfor oppleve svartsopp og begroing, og dette er ikke bra for verken huset eller ser spesielt pent ut. Så her trenger du gode produkter for få det pent igjen. Årlig husvask forlenger levetiden på ytterpanelet ditt, for et pent og varig resultat anbefaler vi Absolutt Husvask.

Tips: I regnvær er det optimalt å vaske fasade og gjerder, det hjelper med å fukte flatene.


Slik går du frem:

Børst bort alt løst smuss og rester som ikke hører hjemme på veggen, og dekk til vinduer med plast slik at disse ikke blir skjoldete.

Deretter påfører du utblandet Absolutt Husvask med en trykksprøyte. Sprøyt over med et jevnt lag og la det virke i 3-5 minutter før du børster med en egnet veggbørste. Her kan det være lurt å investere i en trykksprøyte som du fester på ryggen, da vil du med enkelhet kunne klatre opp i en stige for å nå vanskelige steder.

Husk at husvask alltid skal legges på nedenfra og opp for å unngå at skitten renner nedover og etterlater striper og skjolder som man ikke får bort.

Deretter skyller du av med en hageslange. Det anbefales aldri høytrykkspyler til dette arbeidet, det blir for høyt trykk som gjør at vann kan trenge inn bak kledningen og risikere råteproblemer på sikt.

Spyle huset

Alle hus er satt opp med tanke på at regnet naturligvis kommer ovenfra og renner nedover. Det er en grei huskeregel når man skal spyle med hageslangen på liggende panel, slik at man ikke spyler nedenfra og opp innunder panelet. For å spyle huset ovenfra og ned må du opp på en stige. Husk å bruke vernebriller og hansker for å beskytte deg. Og ikke minst godt humør, da har du det du trenger til den årlige husvasken!

Kom innom butikken så hjelper vi deg med riktige produkter!Personvernerklæring

Logg inn