Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

En fargerik hverdag

En fargerik hverdag

Ønsker du en maler som har sans for interiør og som gjerne gir deg råd om fargevalg? Anniken elsker livet som malemester. Hun skaper stadig noe nytt.

Maler- og byggtapetserfirmaet Ragnvald Moe AS ble etablert for over 60 år siden på Lillehammer. De fleste av håndverkerne er menn, men i arbeidsstokken finnes det også en tøff og kreativ dame. Det er Anniken Hagen Warming.

Ville bli interiørarkitekt

Anniken drømte om å bli interiørarkitekt da hun var ung. Hun valgte tegning, form og farge på videregående. Men en dag kom det en malermester til skolen og snakket om maleryrket.

- Jeg tenkte det var lurt å få erfaring med hva som foregår på en arbeidsplass. Jeg fikk utplassering hos Ragnvald og Moe AS og trivdes så godt at jeg fortsatte her. Nå har jeg jobbet som maler siden 2005 og i 2018 tok jeg mesterbrev. Hver dag byr på nye spennende utfordringer, sier Anniken.

Anniken elsker livet som malemester. 

En hverdag med mye ansvar

Anniken har klart å sjonglere videreutdanning med et et hektisk privatliv. På fritiden har hun de siste to årene studert til mesterbrev sammen med tre andre kollegaer hos Ragnvald Moe. Anniken har samtidig hatt aleneansvar for en jente som går i første klasse.

- Jobben som maler er heldigvis fleksibel. Det passer meg bra. Jeg må passe på å jobbe fulle dager og følge opp kundene godt, men samtidig så er jeg litt fleksibel til å justere min egen arbeidshverdag. På mange måter er jeg min egen sjef. Jeg reiser mellom mange ulike arbeidssteder. Det gir en frihetsfølelse. Det er godt å ikke være låst til et kontor hver dag, sier hun.  

I tillegg til å jobbe som maler sitter Anniken i flere styrer og er det første kvinnelige medlemmet i Hedmark og Oppland Malermester og Byggtapetsermester-laug. Hun har også ansvaret for å følge opp forsikringssaker og alle lærlingene.

Malemester Anniken med datteren på vei til skolen.

Starter egen lærlingutdanning

Ragnvald Moe AS bistår i dag med undervisning på Lillehammer Videregående skole, og har de siste 2 årene fått 4 lærlinger som følge av dette. Fra høsten 2019 starter de sin egen opplæring av lærlinger. Anniken skal ha ansvar for undervisningen av elevene. 

- Det finnes ikke lenger en egen malerlinje i Oppland i videregående skole. Det synes vi er synd. Det er viktig å rekruttere flinke malere til yrket. Ragnvald Moe AS er en stabil bedrift med god kultur og ordnede forhold. Vi har mange ansatte med bred kompetanse og synes derfor det er viktig å lære opp flere dyktige malere, sier Anniken.

Anniken er opptatt av interiør og gir deg gjerne råd om fargevalg

Lærlingene skal igjennom mange ulike sider av faget. For ofte er malingen bare avslutningen på en større prosess. Planlegging, kreative innspill, grunnarbeid, sparkling, maling, tapetsering, avretting av gulv og våtromsarbeider er en del av maleryrket.

- Jeg er veldig glad jeg valgte dette yrket. Jeg stortrives med de gode kollegaene mine, og jeg liker veldig godt å møte nye mennesker hele tiden ute på arbeidsplassen. Dette er et yrke full av variasjon, sier Anniken.

Les mer: Årets farge 2019

 Personvernerklæring

Logg inn