Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Årets Farge 2019

Årets Farge 2019

Naturlige farger er mer og mer synlige i trendbildet. Det rolige og balanserte står fortsatt i fokus, og for 2019 har vi i Fargerike kåret sølvgrønn som Årets Farge!

I 2018 var Årets Farge blå, så kanskje var veien kort til kåringen av Årets Farge 2019 som er grønn. Både blått og grønt springer ut i fra noe som er større enn oss selv – himmelen over oss og naturen rundt oss. Begge fargene har en ro over seg, noe vi trenger i en hektisk hverdag. Grønt signaliserer også liv, positivitet, håp og forventning. Kanskje vil det å invitere naturen inn i form av farger, planter og tekstiler, bidra til en sterkere tilknytning til økosystemet og en grønnere livsstil?

To hovedtrender har vært å roe ned, trekke seg litt tilbake og ikke minst å oppdage hvor dyrebar naturen er. Av alle farger som var oppe til diskusjon, så vant grønt overlegent. Skogen gir oss ro, mulighet til å samle tankene i en ellers stressende hverdag, og de vakre grønne nyansene hentet rett fra naturen, blir med oss inn i hjemmet i 2019. Våre forskjellige fargestiler kan hjelpe deg med ideer om hvordan du kan bruke årets farge, grønn:

 

Sølvgrønn

I den sølvgrønne stilen finner vi igjen i fjellets myrbusker som vi ser om høsten, og i sarte nye skudd om våren. Sølvgrønn handler om å trekke seg tilbake, om å få ro. Lik en dis som omslutter oss, og hjelper oss å lande. Les mer om Sølvgrønn.

interiørbilde med lamell av Sølvgrønn FR1460

 

Økologisk grønn

Det er dempet, sofistikert og mykt. Inspirasjonen for Økologisk grønn er elementer hentet fra den nordiske stilen, blandet med elementer fra den grønne bølgen. Bærekraft og verdivalg er stikkordene for interiøret vi velger å omgi oss med. Les mer om Økologisk grønn.

Interiørbilde med fargelamell av Grønt Glass FR1456

 

Stille grønn

Dette er grønnfarger med et grålig slør over seg. Slike farger kan skape en polert og kjølig stil som mykes opp i kombinasjon med gylne metaller og treverk. Stille grønn kan også fremstå elegant, urban og raffinert samtidig som den skaper en svært moderne og tidsriktig stil. Les mer om Stille grønn.

Interiørbilde med fargelamell av Stillhet FR1466

 

Smakfull grønn

Denne stilen oser av kos, hygge og harmoni, nemlig Smakfull grønn. Grønnfargene har et hint av sort i seg, men ønsker man å friske litt opp, blir det lekkert med innslag av syrlige farger i pynt og tekstiler. Her er det trivelig, avslappende og behagelig å være og stilen er smakfull med tidløse innredningsdetaljer. Les mer om Smakfull grønn.

Interiørbilde med fargelamell av Salix Alba FR1464

Smaragdgrønn

Smaragdgønn, en av naturens viktigste grønnfarger. Veldig lekent og egner seg godt til color blocking og store mønster. Dette er en ung og sprek farge, men den er like lekker i et klassisk miljø som i et ungt og trendy hjem. I den smaragdgrønne stilen finner du vakre perler i paletten. Les mer om Smaragdgrønn.

Interiørbilde med fargelamell av Beatle FR1461

 

Tropisk grønn

I stilen Tropisk grønn, leker vi med det eksotiske. Kombiner grønne farger med frodige mønster, palmer fra sydlige breddegrader, og detaljer i sort-hvitt. Resultatet kan bli dekadent, klassisk eller helle mer mot det vågale og fantasifulle. Alt avhengig av hvilke detaljer du velger. Les mer om Tropisk grønn.

Interiørbilde med fargelamell av Tropisk natt FR1450

Fagerike lanserte Årets Farge 2019, i en av Oslos eldste bygårder i kvadraturen; restaurant Einer. Interiørarkitekt og designer Lars Hole har stått for designet og tegnet de vakre møblene, og har funnet glede i å sparre med Fargerike for å hente inn farger. Og Årets Farge 2019 passet perfekt med tema rundt det nye konseptet til restauranten. Nemlig skog! Se hvor flott det har blitt.

Flere artikler:Personvernerklæring

Logg inn