Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Slik beiser du terrassegulvet

Slik beiser du terrassegulvet

Terrassen er for mange det viktigste rommet i huset på denne tiden av året. Snart er sommeren her og man vil være ute og nyte den så mye som mulig, og da på en vakker terrasse. Vi viser deg hvordan du beiser terrassegulvet.

Vask alltid før du beiser

For å få et godt sluttresultat er det viktig at du først vasker. Nytt og tidligere behandlet treverk må vaskes grundig før påføring av terrassebeis. En regnværsdag er en perfekt dag for vasking, da er terrassen allerede våt - så hvorfor ikke utnytte det? På med regntøy, vernebriller og hansker, og ta med deg terrasserens eller kraftvask og vaskekost på forlengerskaft ut i regnet. Skrubb med terrasseskrubb og spyl med hageslangen.

Nytt trykkimpregnert treverk skal alltid tørke ut i minst to måneder før behandling. Børst og vask med egnet vaskemiddel - skyll godt og la det tørke. Tidligere behandlede flater vaskes med Absolutt Husvask eller Absolutt Kraftvask, skyll godt og la det deretter tørke før du påfører terrassebeisen.

En regnværsdag er en perfekt dag for vasking!

Underlaget må være tørt før du påfører terrassebeis

Før du begynner å beise er det viktig at flatene er rene, tørre og støvfrie. Treverket må være helt tørt for at beisen skal trekke inn i treverket. Unngå å beise i solen, beiser du i solsteiken vil beisen tørke for raskt uten å trekke inn. Det beste været for påføring av terrassebeis er overskyet og tørt vær. Beis terrassen når det er meldt opphold et par dager. Prøv også å unngå å beise i perioder hvor det er morgendugg. Når det er tørt er det bare å sette i gang.

Riktig verktøy er halve jobben

Ha alt klart før du begynner. Med Jordan EasyPad gjør du jobben raskt og effektivt. Dette er et 2-i-1-produkt med både slipebrett og påføringspad for beisen. 

Riktig verktøy er halve jobben

Påføring av terrassebeis

Beis ett eller maks to bord i hele lengderetningen av gangen. For å komme til der det er for trangt og smalt for rulle, bruker du en beispensel. La beisen trekke inn i 5-10 minutter og tørk av overskuddet med klut eller fille, eller lås rullebøylen og etterstryk med denne, for å fjerne overskytende beis. Dra den låste rullen i hele lengderetningen på bordet for å unngå skjolder. Beisen skal trekke inn i treverket, og ikke danne film.

Her kan du lese mer om Baron Terrassebeis og Baron Extra TerrassebeisFinn din favorittfarge til terrassegulvet i vårt fargekart.

Beis hele lengderetningen før du begynner på et nytt bord

Ikke legg på for mye beis

Husk at terrassebeis er transparent, og skal ikke gi en dekkende overflate som ved vanlig maling. Du skal kunne se kvist og trestruktur gjennom beisen. Legger du på for tykt, vil du risikere at det flasser av etter vinteren eller regnvær fordi det ikke har trukket inn i treverket.

Har du nytt terrassegulv i trykkimpregnert treverk bør du enten vaske grundig med kraftvask for å bli kvitt alle salter som ligger i ny impregnering, eller la terrassegulvet ligge ubehandlet ca et år før man deretter vasker og behandler gulvet. Før du kan beise må underlaget være rent, tørt og fritt for støv og løse partikler.

Husk å la det tørke godt etter at du har vasket. Er du usikker på om det er tørt nok, kan du enkelt sjekke med en fuktmåler.

Nyt terrassen og sommeren!

Uterommet blir ekstra trivelig når det er rent og vedlikeholdt. Da er det bare å sette seg ned og nyte det flotte resultatet, resten av sommeren.Personvernerklæring

Logg inn