Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Fargetips til deg som skal male huset

Fargetips til deg som skal male huset

Når man velger utendørsfarge er det viktig å tenke på omgivelsene og at fargen skal passe inn. Da må man ta hensyn til arkitekturen på huset, fargene i nabolaget og til naturen rundt som hele tiden er i endring og skifter farger.

Det er fint å bruke flere farger på et hus, for eksempel kan tre farger skape en god harmoni. Du kan bruke farge for å fremheve og skjule detaljer, for eksempel vil sorte detaljer ramme huset inn, mens hvite detaljer gir en klassisk tilnærming. Det kan være smart å prøve fargen på en plankebit før du setter i gang med malingsjobben. Sett den opp langs husveggen og se hvordan den oppfører seg i ulikt lys.

Det er mange røde hus i Norge. Rødfarger egner seg godt både på tradisjonelle hus, funksjonalistiske hus fra 5o-tallet og til moderne arkitektur. Rødt er en snill farge mot det grønne i naturen. Velger du en mørk rødfarge, anbefaler vi å bruke hvite detaljer for å gi huset et friskt og imøtekommende preg. Dette huset er malt i fargen Melburød FR6170 som vi har kombinert med Lys Antikk FR2055.

Melburød

Dempede blåfarger er nydelige som utendørsfarger. Dette huset har vi malt i fargen Midnattsblå FR5085. Det er lekkert å kombinere blått med hvit staffasjefarge, spesielt hvitnyanser som har litt sort i seg. Her har vi malt husets detaljer i fargen Snøfnugg FR5009. Den mørke nyansen fremhever ut med store linjer og inn med klassiske detaljer.

Midnattblå

Gult er en farge som alltid vil stå litt i kontrast til omgivelsene, men gode gulfarger gir også assosiasjoner til lyse sommernetter og bugnende blomsterkasser. For å unngå at den får et grønnaktig skjær bør du velge en gulfarge med varme toner. Gult er vakkert i det grønne, og ikke minst om høsten, når løvet og åkrene henter alle farger i det gule spekteret. Sammen med hvite detaljer får en et friskt og klart preg. Dette huset er malt i fargen Staverngul FR6155.

Staverngul

Grånyanser kler vår nordiske natur og kan være vakre og spennende. Lyset har mye å si for hvordan fargene oppfattes. Hvis fargen har litt blått i seg vil den med ett virke blå i grått vær. Mange velger grått fordi det er en tidløs farge som tilpasser seg naturen rundt, den konkurrerer ikke med omgivelsene. Våre utvalgte grå favoritter er både kalde og varme toner, mørke som lyse. Her har vi malt huset i fargen Nøytralgrå FR5025.

nøytralgrå

I det nordiske landskapet er det nydelig med grønne toner som går sammen med naturens egne farger. Det er også lekkert å bruke flere grønne nyanser sammen for å få en mykere overgang til det grønne som vi finner i naturen. Turkise farger som har mye blått i seg kan oppleves som fremmed i vårt nordiske landskap, og bør brukes med forsiktighet.

grønn port

Syns du det er vanskelig å velge farge? Våre fargeeksperter hjelper deg gjerne med fargevalg, produkter, og gir deg mange gode råd til hvordan du får et vellykket resultat. Kom innom vår butikk i Storgata så hjelper vi deg!

Flere artikler:Personvernerklæring

Logg inn