Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Få en vakker og naturlig sølvgrå terrasse

Få en vakker og naturlig sølvgrå terrasse

Ønsker du deg en terrasse med en flott sølvgrå patina, akkurat som vakkert gammelt trevirke? Løsningen er ikke langt unna. Med den miljøvennlige trebeskyttelsen Sioo:x, får du et naturlig sølvgrått utseende med behagelige flisefrie overflater.

Med Sioo:x gjør du treoverflaten vakker og sval og god å gå på. Du får en slitesterk beskyttelse i mange år – uten å behøve å gjøre jobben om igjen år etter år. I stedet får du mer tid til å gjøre andre ting. Treoverflaten blir flottere jo lengre tid som går, og står imot slitasje, vær og vind selv under de mest krevende forhold. Behandlingen motvirker smuss, mugg, alger og råte i trevirket.

Trebeskyttelsesproduktene er vannbaserte og miljøvennlige med en verdensunik, patentert formel basert på kisel-kalium. Produktene får dermed en spesielt god inntrengning i, og forening med treet. Noe som fører til at du kan bruke produktene på alle tresorter, og på både gamle og nye overflater. Du får friske og naturlig sølvgrå treoverflater som holder i uslåelig lang tid.

Se The Slow Fight - Sioo:x i Lofoten.

Sioo:x er en slitesterk beskyttelse som varer i mange år

Sioo:x kan benyttes på terrasser, brygger, bassengdekk, hagemøbler m.m. Produktet egner seg godt til trykkimpregnert furu, lerk, edeltre, kjernefuru, termobehandlet tre, eik og seder.

Grunnbehandlingen heter Premium Trebeskyttelse Terrasse; middelet åpner opp og trenger inn i treet. Ved å danne et krystallsjikt styrker og beskytter det treet i opptil 12 år. (Produktet består av kisel, kalium, naturlige plantedeler og vann).

Den kompletterende behandlingen heter Premium Overflatebeskyttelse Terrasse; dette middelet trenger også dypt ned i treet og fikserer behandlingen, og dessuten danner det et vannavstøtende overflatesjikt. (Produktet består av en kisel-emulsjon og vann).

Få en jevn og fin sølvgrå farge med Sioo:x

Slik kan du forvandle en mørk terrasse til en sølvgrå, slitesterk og behagelig treoverflate

Viktig å tenke på
Terrassen må være tørr. Nytt trykkimpregnert virke bør ha tørket i noen uker. Temperaturen må ikke være under +6 °C under behandling. Unngå å behandle terrassen i sterkt solskinn eller ved fare for regn. Tørk bort eventuelt spill med en myk klut.

Forberedelser
Rengjør terrassen grundig med en passende forvask, for å fjerne olje, maling, fett og smuss. Eventuelle rester av olje eller maling vaskes eller slipes bort. Spyl av med vann og la terrassen tørke ordentlig. Dekk til møbler og gjenstander av glass og aluminium. Produktene er lett alkaliske og kan etterlate seg flekker.

Trinn 1 – Grunnbehandling
Påfør rikelig med Premium Trebeskyttelse Terrasse, stryk det godt utover og la det trenge inn i treet. La det tørke i minst 2 timer. Påfør deretter et andre strøk og la det tørke i minst 4 timer.

Trinn 2 – Overflatebeskyttelse (første sesong)
Påfør rikelig med Premium Overflatebeskyttelse Terrasse. La det trenge inn i ca. 3–5 minutter. Arbeid det inn med pensel slik at treet blir mettet.

Trinn 2 – Overflatebehandling (andre sesong)
Etter 12–18 måneder må terrassen overflatebehandles ytterligere en gang, og da forsegles overflaten slik at den holder i mange år fremover. La middelet tørke i ca. 1 time før du går på terrassen.

Behandlingen motvirker smuss, mugg og alger

Det behandlede treet er til å begynne med gulbrunt og litt ujevnt i fargen. Herde- og blekeprosessen starter ved kontakt med vann og allerede etter 2–4 uker begynner terrassen å få en jevn og fin sølvgrå farge. Prosessen fortsetter deretter i opptil 1 år.

Etter at du har behandlet din terrasse, er det bare å lene seg tilbake og nyte uteplassen som blir vakrere og vakrere for hvert år som går. (Det eneste du behøver å gjøre er å vedlikeholde gulvet med vask. Bruk vedlikeholdsvask eller annet egnet middel for å fjerne smuss, alger og mugg som eventuelt finnes).

Len deg tilbake og  nyt en vakker uteplass!Personvernerklæring

Logg inn