Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Den viktige husvasken. Slik gjør du det!

Den viktige husvasken. Slik gjør du det!

Etter en lang vinter med vedfyring, og når bjørketreet er ferdig med pollenstøvet - ja da er det på tide med den årlige vasken av fasaden.

I løpet av vinteren har veggene dine vært utsatt for sur nedbør, svevestøv fra vei og flytrafikk. En vil derfor oppleve svartsopp og begroing, og dette er ikke bra for verken huset eller ser spesielt pent ut. Så her trenger du gode produkter for få det pent igjen. Årlig husvask forlenger levetiden på ytterpanelet ditt, for et pent og varig resultat anbefaler vi Absolutt Husvask.

Absolutt Husvask - hvert år!

Absolutt Husvask er et effektivt rengjøringsmiddel basert på biologisk nedbrytbare råvarer for årlig vask av hus utvendig. Den fjerner forurensning og svertesopp på husvegger og kan også brukes til vask av biler, båter, maskiner og containere.

Absolutt Husvask anbefales å bruke hvert år for å bevare fasaden, og veggene vil se så godt som nymalt ut igjen.

Absolutt Husvask

Slik går du frem:

  • Børst bort alt løst smuss og rester som ikke hører hjemme på veggen, og dekk til vinduer med plast slik at disse ikke blir skjoldete.
  • Bland Absolutt Husvask med vann, 1:30 (1 liter til 30 liter vann). Unngå at vaskeløsningen tørker inn på vinduer og malte/lakkerte flater.
  • Deretter påfører du utblandet Absolutt Husvask med en pensel eller trykksprøyte. Her kan det være lurt å investere i en trykksprøyte som du fester på ryggen, da vil du med enkelhet kunne klatre opp i en stige for å nå vanskelige steder. Sprøyt over med med jevne bevegelser nedenfra og oppover og sørg for at alle flater blir fuktet for å unngå skjolder. La det virke i 2-5 minutter. Ved sterk tilsmussing bruk en egnet børste.

Husk at husvask alltid skal legges på nedenfra og opp for å unngå at skitten renner nedover og etterlater striper og skjolder som man ikke får bort.

Unngå å få rengjøringsmiddelet på selvrensende vinduer fordi det kan skade rense-sjiktet. Unngå også å sprøyte Husvasken direkte på planter. Om du skulle søle, spyl med vann.

  • Deretter skyller du av med en hageslange. (Høytrykksspyler kan brukes, men vær klar over at for høyt trykk kan føre til oppflising av treverket og inntrenging av vann).

Skyll huset nedenfra og oppover

Alle hus er satt opp med tanke på at regnet naturligvis kommer ovenfra og renner nedover. Det er en grei huskeregel når man skal spyle med hageslangen på liggende panel, slik at man ikke spyler i en vinkel nedenfra og opp innunder panelet. Avspylingen av såpen skal starte nede og man jobber seg oppover. For å spyle hus med liggende panel i en vinkel ovenfra bør du gå opp i en stige. Husk å bruke vernebriller og hansker for å beskytte deg.

Huskeliste:

  • Absolutt Husvask
  • Trykksprøyte
  • Hageslange
  • Vernebriller og hansker
  • Vaskekost med forlengerskaft
  • Dekkeplast

Ta med deg godt humør, da har du det du trenger til den årlige husvasken! Vi i Fargerike hjelper deg gjerne med å finne de riktige produktene til din årlige husvask. Personvernerklæring

Logg inn