Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

4 viktige ting du bør vite om gulv

4 viktige ting du bør vite om gulv

Gulvet har blitt et viktig interiørelement i våre hjem, og har stor betydning for innemiljøet. Det er mange gode grunner for å bytte ut det gamle gulvet. Er det behov for et gulv som er enklere å rengjøre, dempe trinnlyd, eller fornye utseende før salg?

1. Øk verdien på boligen
Et nytt gulv vil gi hjemmet ditt et verdiløft. Skal du selge boligen kan det være smart å legge nytt gulv. Gulvet er noe av det første en kjøper ser, og førsteinntrykket har alt å si. Over tid vil gulvet i boligen din utsettes for slitasje og påkjenninger som gjør at det bør oppgraderes. En gammel parkett som har gulnet med årene vil ikke gi et særlig godt inntrykk for en kjøper. Gulvet er den flaten i boligen som slites mest, og ved å legge nytt gulv endres hele rommets utseende og karakter. Det skapes en drastisk endring i rommet bare ved å bytte ut gulnet trestavs eikeparkett, til en lysere enstavs variant – eller et mørkere gulv for et mer eksklusivt utseende.

noble parkett

2. Forskjellige gulv til forskjellige behov
De forskjellige rommene i huset brukes på forskjellige måter. I en gang behøver du et helt annet gulv enn det du har i stuen. Det perfekte stuegulvet for en småbarnsfamilie hvor aktivitetsnivået er høyt og det er mye som skal utforskes, krever et annet gulv enn for de som bor uten barn og husdyr. På et kjøkken bør en velge gulv som tåler fuktighet, og gulvet på barnerommet bør være en lun, men solid lekeplass. Og bor du i blokk, bør du tenke på naboen under og velge et gulv som demper trinnlyd.

shade parkett

3. Bedre romfølelse
Et gulv skal være godt å gå på, det skal være pent å se på, og det skal være med på å skape den stilen du ønsker i hjemmet ditt. Legg det gulvet som passer til ditt bruk, det er ikke sikkert at du skal bruke rommet på samme måte som forrige huseier. Det som tidligere ble brukt til kontor, kan være at du skal bruke til for eksempel soverom. Det handler om godfølelsen når du går over gulvet, og at du får den gode romfølelsen i dine rom, til ditt bruk. Å ha et gulv som oppleves varmt å gå på og samtidig demper romklangen i et rom — gir oss en god romfølelse.

top silence

4. Øk trivselen
Et gulv som er lettere å rengjøre og vedlikeholde, skaper en enklere hverdag. En gang hvor barn og hund går inn og ut med sølete sko kan være en utfordring. Her kan for eksempel et vinylgulv som tåler vann gjøre gulvvasken enklere, og et gulv som holder seg vakkert lenge. Eldre hus med gamle trekkfulle gulv kan være smart å oppgradere, du får et lunere hjem og sparer deg for unødvendig fyring. Lukt i gamle hus kan komme av gamle belegg som ligger lag på lag under gulvet, dette bør man fjerne og erstattes med et nytt gulv og riktig gulvunderlag, da skapes et friskere og triveligere hjem.

adoney

Å ta en beslutning om hvilket gulv du skal ha, kan være vanskelig. Vi i Fargerike hjelper deg å velge riktig materiale og farge for ditt hjem. Vi kjenner behovene til folk i ulike livsfaser. Vi kommer gjerne hjem til deg, og hjelper deg med å skape det hjemmet du ønsker deg. Les mer om hjemmebesøk.

Flere artikler:Personvernerklæring

Logg inn